首 页 文档范文 教育文章 试题课件 作文网 语句大全 全部栏目 收藏本站
当前位置:乐教网教学文章免费教案英语教案高二英语教案高中二年级英语Disability Period3

高中二年级英语Disability Period3

高中二年级英语Disability Period3为http://www.170yx.com整理发布,类型为高二英语教案,本站还有更多关于人教版高二英语教案,高二英语教案下载,北师大版高二英语教案,免费教案 - 英语教案 - 高二英语教案的文章。
Period 3

(一)明确目标

1. Learn more about the present situation of the disabled people in the world. Get the students to have right understanding of the disabled people.

2. Grammar study --Inversion.

(二)整体感知

1. Get a general idea by discussing the topic offered on page 46. Part 2 Discussion.

2. Learn inverted sentences.

(三)教学过程

Step 1 General Understanding

Read the text by following the tape and answer the questions:

(1) How many disabled people are there in China today?

[There are about 50 million people with disabilities in China today.]

(2) What is the new government programme about?

[The new government programme is designed to help disabled people.]

Step 2 Ask the students to do the following True or False questions.

1. Professor Stephen Hawking who gives a talk in a lecture hall of a university uses a very strange voice because the sound he makes is produced by a computer and a voice box.

2. When Professor Stephen Hawking answers the questions, he always does it very quickly because a computer can help him to do so.

3. Many people come to his lecture only because they want to see how a man who can not speak uses a computer to produce the sound.

4. Professor Stephen Hawking became disabled because he had a disease of the brain.

5. The book written by him with the title '”On History of Time" might be about how he continued with his research and his writing even ff he could only move the fingers of one hand.

6. The passage lists many examples of successful people with disabilities; saying that the disabled people can be successful in many ways except in the fields of s tmrts.

7. Those who have the wrong attitude towards people with disabilities may not realize that it is probable that one day they will end up with a disability.

8. The reading passage strongly demands that the government should design more programmes help disabled people, for ordinary people can do nothing to help them.

Answers: 1 ~ 4 TFFF 5 ~ 8 FFTF

Step 3

Discuss the following in pairs and then ask one or two groups to do state their opinions.

What should we do to help people with disabilities in such eases as:

1. If we axe organizing an event....

2. If the blind people want to cross the road or just walk from one place to another.

3. If we see someone in wheelchairs doing shopping....:

(四)总结、扩展

Step 4 Main idea

Part I (Paragraphs 1 ~ 2)

Explain what the disability really is and the fact that some people have wrong attitude towards people with disabilities.

Part 2 (Paragraph 3)

Make suggestions how we should treat the disabled people properly and what needs to be done to make life easier for the disabled people,

Part 3 (Paragraph 4)

The Chinese government has done a lot to help disabled people in the last years.

Step 5 Language focus

1. Some new words and expressions.

end up with: in the end they Mil...

as a matter of fact: in fact

total: complete

suitable for wheelchairs:Proper and easy for wheelchairs

2.Some difficult sentences,

Most of them can see or hear something even if not clearly·

They love having lots of friends,so do those with disabilities.

3.带介词“to”的动词短语:

I look forward to receiving your reply.

He looks forward to coming to China.

be used to(doing)习惯于 stick to(doing)坚持

lead to(doing)导致 devote oneself to(doing)献身于

refer to涉及,参考 turn to(doing)转向;求助于

prefer 宁愿……而不…… belong to属于

get down to。..认真考虑 be married to与……结婚

pay attention to注意 get to到达

speak to对……讲

Step 6 Grammar study inversion倒装句

一、几种常见的部分倒装结构:

1。Only+状语或者状语从句放在句首。如:

Only in this way can we improve our English.

只有这样,我们才能提高英语水平。

Only after you left did I find this bag.

只是在你离开以后我才发现这只提包。

2.含否定意义井修饰全句的词放在句首,如:not,little,hardly,scarcely,no more,no longer,in no way,never,seldom,not only,no sooner等等。如:

(1)Seldom do I go to work by bus.

我很少乘公共汽车上班。

(2)Never shall for get it.

我永远不会忘记这件事。

(3)No sooner had l got home than it began to rain.

我刚一到家,天就开始下雨。

3.So放在句首,跟在一个肯定句之后,表示前面所述内容也适用于另一人或物。如:

(1) I like travelling.So doe she,

我喜欢旅行,他也喜欢。

(2)Her father is a doctor.So is her mother.

她父亲是位医生,她母亲也是。

(3)He has been to Beijing twice.So have I.

他去过北京两次,我也去过两次。

4.Neither,nor no more放在句首,作“也不”讲,跟在一个否定句之后,表示前面所述内容也适用于另一人或物。例如:

(1)My teacher didn't agree with him.Nor did I.老师不同意他的意见,我也不同意。

(2) I am not interested in maths.Neither is he.我对数学不感兴趣,他也同样。

注:当前面陈述句有两个以上不同类型的谓语动词时,如be,do或can等等,或者既有肯定式又有否定式时,如have~[1hasn't等等,不能单独使用so或者neither/nor,而应换用另外的句型结构:


高中二年级英语Disability Period3由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com
www.170yx.com

A:So it is with...;

B:his the same with。..请见例句:

(3)—I like chicken,but I don't like fish.——我喜欢吃鸡肉,但不喜欢吃鱼。

一So it is with me,——我也如此。

(4)Torn is an American,hut lives in China,it is the same with Jack,

汤姆是美国人,但他住在中国。杰克也如此。

5.副词often,短语many a time,或者so修饰形容词或副词,位于句首时的倒装句。例如:

(1)SO badly was he injured in the accident that he was sent to the hospital for treatment.

在这次事故中他伤得很重,被送进医院治疗。

(2)SO hard does he work that he has no time to spare for travelling。

他那么努力工作,抽不出时间去旅行。

6.虚拟条件句省略if时,将were,should或had移到主语之前。如:

(1)Should it rain,all the crops would be saved.

若是下雨的话;庄稼就都得救了。

(2)Were my teacher here,he would give some good advice. ·

我的老师如果在这儿,他会提些好建议的。 ·

(3)Hadn't it been his help,we wouldn't have finished the work in time.

若不是有他帮忙,我们就不能及时完成工作。

7.以may,..或Long live。..开头的某些表示祝愿的用语。如:

(1)May God bless you!

愿上帝保佑你!

(2)May you succeed!

祝你成功!

(3)Long live the People’s Republic of China!

8.由as/though引导的表示“虽然”、“尽管”的让步状语从句用倒装语序时,把从句的表语

或状语等放在as/though的前面。例如:

(1)Young as/though she was,she could work out that problem alone。

虽然她很小,但她却能独自解出那道难题。

(2)Child as/though he is,he is very.brave.

尽管他是个孩子,但他却非常勇敢。

注意:如果从句中的表语是名词,其名词前不加任何冠词。

二、几种常见的完全倒装结构

1.There be句型:有时该句型中也可用其他表示存在意义的动词代替be。如

live,remain,come,stand,go,lie,,exist等等。

(1)There is a lamp and two cups on the table.

桌上有一盏灯和两只杯子。

(2)There used to be a shop around the corner.

拐角处过去有一家商店。

(3)Once up on a time the relived six blind men in a village in India.

从前在印度的一个村子里住着六位盲人。

2。主语必须是名词且由here,there now,then等词开头的句子倒装。如:

(1)Here are some interesting stories for you to read.

这儿有些有趣的故事给你读。

(2)There goes the bell.

铃声响了。

3.表示方位的介词、副词放在句首:如。our,up,down,away等词。但应注意:句子的主语应是名词,若主语是代词,则不能倒装。如:

(1)Out rushed the soldiers.战士们冲了出去。

(2)Away went the boy.那男孩走开了。

请比较:

(3)Away he went.他走开了。

(4)Here he comes.他来了。

4.为了保持句子平衡,强调表语和状语,使句子上下紧密衔接。如:

(1)At the entrance Of the valley stood an old pine tree.

在峡谷的人口处耸立着一棵古老的松柏。

(2)Round the comer came motorcycle.一辆摩托车从拐角处转了过来。

5.直接引语位于句首。如:

(1)“I love you,”whispered John.“我爱你。”约翰悄悄地说道。

(2)“Help! Help!” cried the boy in the water.水中的男孩大声呼喊着“救命啊!”

倒装结构是语言的一种表达形式,除了上述各种情况需要倒装以外,还有些被强调部分也常常可以提到句首,形成倒装。例如:

This they kept for them selves.

这东西他们就据为已有了。

因此,如果正确使用倒装结构,可以使语言表达平地生辉。

Step6 Homework

Workbook L.79 P.110.Ex 3.

Workbook L.80 P.111.ex2.

Workbook Unit20 Revision P 112 Ex2.

(五)板书设计

Part 1 Explain what the disability really is and the fact that some people have wrong attitude towards people with disabilities.,

Part2

Make suggestions how we should treat the disabled people properly and what needs to be done to make life easier for the disabled people。

Part 3

The Chinese government has done a 1ot to help disabled people in the last years.

(六)随堂练习

有关倒装句的练习。下面的练习题都取自高考试卷,题后面标有出处。

1.Not until all the fish died in the river _____ how serious the pollution was.

A.did the villagers realize B.the villagers realized

C. the villagers did realize D. didn't the villagers realize ( MET 95)

2. "Do you know Jim quarreled with his brother? I don't know ______.

A. nor don't I care B. nor do I care

C. I don't care neither D. I don't care also (MET 91)

3. Not until I began to work _____ how much time I had wasted.

A. didn't I realize Bo did I realize

C. I didn't realize D. I realized (MET 90)

4." John won first prize in file contest.” “________.”

A. So he did B. So did he

C. SO he did, too D. SO did he, too (MET 87)

5." Did you enjoy the trip? “I'm afraid not. And_____.”

A. my classmates don't either B. my classmates don't too


高中二年级英语Disability Period3由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com
www.170yx.com

C. neither do my classmates D. neither did my classmates (MET 85)

6, "David has made great progress recently." “_____ and ____”

A. So he has; so you have B. So he has' so have you

C. So has he, so have you D. SO has he; so you have (上海~ 97)

7. Little ______ about his own safety, though he was m great danger himself.

A. does he care B. did he care

C. he cares D. he cared (上海94)

8. So_____ that no fish can live in it.

A. the lake is shallow B. shallow the lake is

C. shallow is the lake D. is the lake shallow (上海92)

9. Not only _____ polluted but _____ crowded.

A. was the city; were the streets B. the city was; were the streets

C. was the city; the streets were D. the city was; the streets were (上海 91)

10. Only by practicing a few hours every day ______ be able to master the language.

A. you can B. can you C. you will D. will you (上海90)

Answers:

1. A 2. B 3. B 4. A 5. D 6. B 7.B 8. C 9. C 10. D



高中二年级英语Disability Period3由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com
如果觉得高中二年级英语Disability Period3不错,可以推荐给好友哦。

Tags:高二英语教案,人教版高二英语教案,高二英语教案下载,北师大版高二英语教案,免费教案 - 英语教案 - 高二英语教案

文章评论评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!

Copyright © 170yx.com. All Rights Reserved . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
作文教学, 小学作文教学设计, 初中作文教学, 小学作文教案, 初中作文教案, 中小学教育网