首 页 文档范文 教育文章 试题课件 作文网 语句大全 全部栏目 收藏本站
当前位置:乐教网教学文章免费教案英语教案八年级英语教案八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力

八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力

八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力为http://www.170yx.com整理发布,类型为八年级英语教案,本站还有更多关于初二英语教案,八年级上册英语教案,新目标八年级英语教案,免费教案 - 英语教案 - 八年级英语教案的文章。



内容

教学目标

I.词汇与短语:

(1)fall off the bike从自行车上摔下来

(2)hurt oneself伤着自己

(3)teach oneself自学

(4)enjoy oneself过得愉快

(5)rich富有的

(6)poor贫穷的

(7)the Shute family舒特一家

(8)get dressed穿衣服

(9)help oneself (to)自用,随便吃

(10)be up起床

II. Grammar:

1.情态动词can / can’t及过去式could / couldn’t的用法。

2.反身代词的用法。

教学重点与难点

A. Grammar :

1.情态动词could的用法:

(1)用作一种委婉的语气向对方提出建议或请求,在这种情况下,它与can没有时间上的区别,可以换用,但could比can更委婉、更有礼貌。

e.g. a) Could you ask him to call me , please ?

请你让他给我打电话好吗?

(2)表示“过去能够/有能力……”,could / couldn’t是can / can’t的过去式,在这种情况下,can与could不能互换,can表示现在或目前的状况,而could表示过去的状况,两个词有时间上的差别。

e.g. a) Could you swim two years ago ? 两年前你会游泳吗?

No , I couldn’t . 不,我不会。

2.反身代词:

(1)形式:

单数
myself yourself himself herself itself

复数
ourselves yourselves themselves


(2)一般情况下,当句子的主语和宾语是同一个人时,我们常用反身代词作宾语。有些词与反身代词构成了固定搭配:

① (all) by oneself 独自,靠某人自己。例如:

e.g. a) She can do it all by herself .

她可以完全靠自己做这件事。

②hurt oneself 伤着自己,受伤。例如:

I hope she didn’t hurt herself . 我希望她没受伤。

③teach oneself . . . = learn sth . by oneself 自学。

e.g. a) She teaches herself English .

= She learns English by herself .

④buy oneself sth . 给自己买某物。

e.g. a) I can buy myself lots of good things .

我可以自己给自己买许多好东西。

⑤enjoy oneself 过得愉快(=have a good time)。

e.g. a) I always have a good time .

= I always have a good time .

⑥look after oneself 自己照料自己。

e.g. a) He could not look after himself . 他不能自理。

⑦wash oneself . 自己洗漱。

e.g. a) He could not wash himself . 他不能自己洗漱。

⑧help oneself to . . .请随便(取、吃什么东西)。

e.g. a) Help yourselves to the cakes . 请随便吃些蛋糕。

B.重点难点解释:

1. Her first ride on a bike . 她第一次骑自行车。

(1)此处ride是个名词。指(马、自行车、摩托车等)骑乘,(汽车等)乘坐。

e.g. a) Go for a ride in a car . 乘车出去兜风。

(2)这是一个用作解释插图的词组。插图说明往往只要求言简意赅,可以不用句子而用词组来描述即可。如插图3的说明:A swimming lesson .插图6的说明:Help ! Not so clever !

2. Look at this photo of Lily .看莉莉这张照片。

this photo of Lily强调的是“照片中的人物就是莉莉”。

假如要强调这张照片归莉莉所有,要用Lily’s photo .

3. She’s falling off her bike . 她正从自行车上摔下来。

fall off = fall down from 意思是“从……上摔下来”。

e.g. a) Be careful ! Don’t fall off the ladder .

小心点!别从梯子上摔下来。

4. He had lots of money . 他有许多钱。

(1)lost of表示“很多”的意思,等于a lot of,即可以修饰可数名词,也可以修饰不可数名词。

e.g. a) He had lots of (a lot of ) friends .他有许多朋友。

(2) many / much也是“很多”的意思,但many只可修饰可数名词,much只可修饰不可数名词。

e.g. a) I didn’t have many books . 我没有很多书。

b) He didn’t have much money . 他没有很多的钱。

5.Not everybody in the USA is rich . 在美国并非每个人都富有。

像everybody , everyone , everything , all , both这类总括词与not连用,表示部分否定。


八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com

e.g. a) Not all of us like this film .

并非我们都喜欢这部电影。

(=Some of us do like the film , some don’t like the film .)

6. The Shute family lived in the southern part of the USA .

舒特一家住在美国南方。

(1)注意英语中“……一家”的表示方法。

The Shute family = The Shutes 舒特一家

The Green family = The Greens 格林一家

The Turner family = The Turners 特纳一家

(2) southern由south + ern构成,是个形容词,读作[’sÓ ± á n],意为“南方的”、“南部的”。类似的词还有:

east + ern = eastern 东方的,东部的

west + ern = western 西方的,西部的

north + ern = northern 北方的,北部的

7. He could not wash himself or get dressed .

他不能自己洗脸或穿衣服。

get dressed 表示主语自身做的动作,类似用法如下:

get washed 洗脸 (wash oneself)

get lost 迷路

get confused 迷惑不解

get married 结婚

C.重点句型与单词的使用:

1. all right的用法

(1)健康良好的,不要紧的。

e.g. a) You look pale . Are you all right ?

你看起来脸色苍白,不要紧吧?

(2)没关系,可以,无妨。

e.g. a) Is it all right if I come to see you tonight ?

今晚我可以来看你吗?

(3)(对道歉、感谢的回答)没关系,不客气,没什么。

e.g. a) Sorry , I’m late .

对不起,我晚了。

That’s all right .

没关系。

(4)(用于对答)好的,知道了。

e.g. a) All right . What time ? 好呀。几点了?

2.“穿着”表示法及其区别:

(1)have on , wear , in表“穿、戴”状态;put on表动作;dress可表动作,其被动式be dressed表示状态。

(2)dress

①dress作及物动词,后接人做宾语,意为“给某人穿衣服”。

e.g. a) Could you dress the children for me ?

你能否替我给孩子穿衣服?

②be dressed in指某人在某场合穿什么衣服。(多强调颜色)

③have on指“穿”的状态,后可接衣服、帽子、鞋子等能穿戴的东西,但它不能用于进行式。

e.g. a) He has on a blue coat today .

今天他穿着一件蓝上衣。

④put on 指“穿”的动作,反义词为“take off”。

e.g. a) You should put on your jacket . 你应该把夹克穿上。

⑤wear后面接可穿戴的东西,也包括眼镜、首饰等,可用于进行时态。例如:

He is wearing a ring today .今天他戴了个戒指。

⑥be in表示状态后接衣服,也可接颜色。例如:

The boy in black is my brother .

穿黑衣服的那个男孩是我的兄弟。

动作
状态

put on

dress
wear

have on

be dressed (in)

be in


3.谈论过去的经历:

(1)Could she swim when she was . . . years old ?

当她……岁时,她会游泳吗?

Yes , she could . 是的,她会。

No , she couldn’t . 不,她不会。

(2)Did she learn all by herself ? 她是完全自学的吗?

Did he enjoy himself ? 他过得愉快吗?

4.其他内容:

(1)Help yourself / yourselves to . . . 请随便吃些……

(2)I’m afraid so .恐怕如此。

(3)Would you like a drink ?你要来杯饮料吗?

Yes , please . 是的,请给我来一杯。

No , thanks . 不要,谢谢。

(4)Don’t forget anything . 别忘了什么东西。

(5)Thank you for having us . 谢谢款待我们。

It was my pleasure . 不客气。

5.汉译英练习:

a)The problem is easy I can do it by myself . (我可以自己把它作出来)

b)He learned to write by himself . (自学写字)


八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com
c)I think he didn’t hurt himself (他没受伤)that night .

d)He is old enough to dress himself and wash himself .(自己穿衣、自己洗脸)

e)He is too young to look after himself .(不能自己照顾自己)

同步操练

A卷

I.语音

1. clever [ ] 2. learn [ ] 3. rich [ ] 4. money [ ] 5. enjoy [ ]

II.词汇

1. photo(复数) 2.family(复数) 3.ride(过去式)

4.fall(过去分词) 5.operate(名词)

III.句型转换

1.She may read it next year .(变为否定句)

2.She is a clever girl .(变为感叹句)

3.She is falling of the bike .(划线提问)

4.Mr. Fat had a lot of money .(反意疑问句)

5.They were very happy .(变为感叹句)

IV.单项选择

1.Mr. Baker can do the work all      .

A. himself B. by himself C. by herself D. by himself

2. A young man     Thomas came this afternoon .

A. name B. names C. naming D. named

3.Today is his birthday . He buys      a lot of things to eat .

A. he B. him C. his D. himself

4.      are going to Britain for a short holiday .

A. The Green’s family B. Green family

C. The Green family D. Green’s family

5. I think Mary is      girl .

A. a clever quite B. quite a clever

C. a quite clever D. quite clever a

6. Take the boy      the teacher . The teacher wants to talk with him .

A. at B. in C. to D. for

7.This child said that he would      a famous scientist when he grew up .

A. turn B. get C. become D. was

8.The boy is      a school suit(校服)today .

A. on B. in C. to D. for

9.Let’s go to see a film tonight ,      ?

A. will you B. shall we C. don’t you D. do you

10. It is too dark here in the room . Turn      the light .

A. in B. on C. off D. down

11.That book is      .

A. Bob and Mary’s B. Bob’s and Mary’s

C. Bob and Mary D. Bob’s and Mary

12. Tomorrow      May 4.

A. is B. shall be C. will be D. is going to be

13.There      an old film on TV tonight .

A. will have B. is going to have C. is going to be D. is going to is

14. He is teaching me      the computer .

A. how to use B. to how use C. to use D. how using

15. Who sings      , Rose or Kate ?

A. better B. best C. well D. the best

16.You’d better      out at night .

A. not go B. don’t to C. not to go D. not go

17. I have got      stamps .

A. two hundreds B. two hundreds of C. hundred of D. two hundred

18. There is little ink in the bottle ,      ?

A. isn’t here B. is it C. is there D. was there

19.He is      young      join the army .

A. so , that B. too , to C. very , not to D. so , to

20.Can you      me the way      the station ?

A. say , to B. tell , of C. tell , to D. talk , for

V.翻译句子

1.明年她可能就会读了。

she      can read it            .

2.这是她第一次骑自行车。

This is her                  a bike .

3.我希望她没有摔伤。

I hope she didn’t            .

4.李明过得不很快活。

Li Ming doesn’t            very much .


八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com

B卷

I.语音(5%)找出发音与其他三个不同的单词。

1. A. hundred B. him C. hour D. hear

2. A. make B. know C. kite D. cake

3. A. these B. boys C. this D. case

4. A. want B. often C. it D. today

5. A. minded B. stayed C. called D. played

II.词汇(10%)

1.The pupil is clever enough to do the problem      (easy) .

2.The girl went to see her grandma      (her) last night .

3.What a good      (write) your child is !

4.Be      (care) not to get your shirt dirty .

5.It is      (fool) of you to ask such a question .

III.单项选择(20%)

1.      ten , she began selling newspaper .

A. At B. In the age of C. At the age D. At the age of

2.I don’t think you are      than your brother .

A. clever B. much clever C. the cleverer D. cleverer

3. He can’t carry the      stone , he can carry the      one .

A. large , small B. large , little C. big , large D. great , small

4. Last Sunday his brother      the tall tree and broke his right leg .

A. fell off B. fell of C. felt off D. fallen in

5. I have      English for three years but I began      Japanese last month .

A. to learn , to learn B. learned , learned

C. learned , to learn C. to learn , learned

6. The mother is dressing      in the bed-room .

A. a shirt B. with a blouse C. her son D. in a coat

7.This book is      I write      name in it      .

A. mine , mine , myself B. me , my , myself

C. my , my , myself D. mine , my , myself

8.The villagers built a lot of new buildings      .

A. themselves B. yourselves C. by themselves D. by yourselves

9. “Why didn’t you go to school yesterday ?”

“      I was ill .”

A. Since B. As C. Because D. For

10. “Whose dictionary is this ?”

“ It’s not      or      .It’s Ann’s .”

A. he , she B. him , her C. his , she D. his , hers

11.      has he been here ? will he leave for his hometown ?

A. How long , How soon B. How long , How often

C. How often , How long D. How soon , How long

12. I’d like to have a cup of milk and      .

A. two breads B. two pieces of breads

C. two pieces of bread D. two piece of bread

13. How long does it      you to travel from Beijing to Shanghai ?

A. spend B. take C. make D. use

14.Mr. Brown is from      .

A. United States B. the United States C. the America D. United State

15. “      your family?”

“They are all right .”

A. What are B. Who are C. How about D. Where are

16. There are      words in the text of the      Lesson .

A. hundred of , Fifth B. a hundred of , Fiveth

C. hundreds of , Fifth D. hundreds of , fiveth

17.Robert is much      than      in his class .

A. more tall , any other student

B. more tall , anyone else

C. taller , any other student

D. taller , any other students

18. He went on      his homework because he didn’t finish it yesterday .

A. did B. do C. to do D. doing

19.      people came to listen to the report .

A. Less and less B. Many and many C. More and more D. Few and few

20.If you don’t know the word , you may      in the dictionary .


八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com

A. look it at B. look up it C. look it up D. look it for

IV.填词(10%)

Long long a 1 ,there lived an old peasant in a small village . He lost his donkey and he wanted to go to town to buy a 2 . Among the donkeys o 3 sale . He saw his own d 4 .

“This donkey is mine ,” he said to the man standing by the donkey . “Someone stole it from me three years ago .”

“How is that ?” the man said . “It has been mine f 5 three years .”

“Three years ?” the peasant said , “Are you sure ?” Then he quickly covered the eyes of the donkey w 6 his hands and asked , “Which eye is it blind(瞎的)in ?”

“The right e 7 ,” said the man .

The peasant took away his right hand and people saw the donkey’s right eye was clear and shining .

“I’ve 8 a mistake ,” said the man . “I meant to say the left eye .”

“It is not blind in either eye ,” said the peasant . Then he said to the people around , “It’s clear(明显的)this man is a thief .”

The people caught the thief and took him t 9 the policeman . The old peasant got his own donkey b 10 .

V.阅读理解(20%)

(A)

Rosetta’s class at school were studying English , and one day their teacher said to them , “Well , boys and girls , on Friday we’re all going to Danting . There’s a beautiful castle(城堡)there , and we’re going to visit it .” The boys and girls were very happy when they heard this .

“Now , has anybody got any questions ?”

“How old it this castle , sir ?” Rosetta ,” the teacher answered .

“What’s the name of the castle , sir ?” another boy asked .

“Danting castle ,” the teacher said .

On Friday the boys and girls came to school at 9 o’clock and got into the bus . They visivted Danting castle , and then they came back and went home .

“Well ,” Rosetta’s mother said to him when he got home , “Did you like the castle , Rosetta ?”

“Not very much ,” Rosetta answered . “The foolish people built it too near the railway .”

1.Rosetta’s class would visit an old castle on Friday .( )

2.Dantin was their teacher .( )

3.The boys and girls were very happy to hear that they would visit the castle .()

4.They went to the castle by bus .( )

5.Rosetta liked the castle very much .( )

(B)

New York , London , Paris and other big cities are exciting places to live in . There are many interesting things to see and to do . You can go to different kinds of museums , plays and films . You can also go shopping to buy things from all over the world . But there are serious(严重的)problems in big cities too . The cost(费用)of living is high , and there are too many people in some places of big cities . Every year many people move to the cities because there are some chances(机会)to find jobs , to study at good schools , and to receive good medical care(医疗). But sometimes these people cannot find work or a good place to live in . Also , too many people in small space make it hard to keep the cities safe and clean .

Some people enjoy living in big cities , others do not . Before people move to big cities , they should think about the problems of living there .

6. Which is the best title()for this passage ?

A.Big Cities .

B.New York , London , and Paris .

C.Exciting Places to Live in .

D.Serious Problems in Big Cities .

7.In big cities people can      .

A.go to different kinds of museums

B.see all kinds of plays and films

C.buy things from all over the world

D.A , B , and C

8. Which of the following is true ?

A.Big cities are not safe and clean enough .

B.People can easily find a good place to live in big cities .

C.Living in big cities doesn’t cost a lot .

D.All people like to live in big cities .

9.In the passage the writer advised(劝告)people      .

A.to move to a big city

B.not to move to a big city


八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com

C.not to move to a big city without thinking about the problems there

D.not to think too much about the problems before they move to a big city .

10. Which is not talked about in the passage ?

A.New York and London are big cities , and so is Paris .

B.Big cities are better than small cities .

C.Big cities are exciting places to live in .

D.Big cities have a lot of serious problems .

VI.交际补全对话(10%)

A:Good morning , Mr. Brown ! 1 .

B:Good morning , Doctor . Can you help me , please ?

A: 2 .

B:Well , my head hurts .

A:Your head ? Where ?

B:This part , here .

A:You mean the front of your head ?

B:Yes !

A:I see .

B:Also my leg .

A:Your leg ? 3 .

B:The left one .

A:It looks all right to me ! What’s wrong with it ?

B: 4 .

A:Hmmm ! Well , Mr. Brown . You must not work so hard . You’d better rest for three days .

B: 5 .

A. What’s wrong ? B. Thank you ! C. Which one ?

D. What can I do for you ? E. I can’t move it .

VII.句型转换(10%)

1.She has a fine voice .

                voice she has !

2.They spent two years in building the bridge .

It            two years      build the bridge .

3.He is twenty-three , I am thirty-two .

He is nine years            I .

4.I don’t know what I should do next .

I don’t know what            next .

VIII.翻译句子(每线只限一词)(15%)

1.汤姆能完全自己做吗?

Can Tom do it                  ?

2.我可以给自己买很多好东西。

I can                        good things .

3.只要我做个小手术,他就会好的。

He’ll be      if I      one small      .

4.请随便吃点鱼吧。

                  some fish .

5.医生为詹姆斯作了检查。

The doctor            James .

The key :

A卷

I.语音:
II.词汇:

1. photos 2. families 3. rode 4. fallen 5. operation

III.句型转换:

1.She may not read it next year .

2.What a clever girl she is !

3.Where is she falling off ?

4.Mr. Fat had a lot of money , didn’t he ?

5.How happy they were !

IV.单项选择:

1.B 2.D 3.D 4.C 5.B 6.C 7.C 8.B 9.B 10.B

11.A 12.A 13.C 14.A 15.A 16.A 17.D 18.C 19.B 20.C

V.翻译句子:

1.Maybe , next , year

2.first , ride , on

3.hurt , herself ,

4.enjoy , himself

B卷

I.语音

1.C 2.B 3.A 4.B 5.A

II.词汇:

1.easily 2.herself 3.writer 4.careful 5.foolish

III.单项选择:

1.D 2.D 3.A 4.A 5.C 6.C 7.D 8.C 9.C 10.D

11.A 12.C 13.B 14.B 15.C 16.C 17.C 18.D 19.C 20.C

IV.填词:

1.ago 2.another 3.on 4.donkey 5.for 6.with 7.eye

8.made 9.to 10.back

V.阅读理解:

1.T 2.F 3.T 4.T 5.F 6.A 7.D 8.A 9.C 10.B

VI.交际补全对话:

1.D 2.A 3.C 4.E 5.B

VII.翻译句子

1.What , a , fine


八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com

2.took , them , to

3.younger , than

4.to , do

VIII.翻译句子:

1.all , by , himself

2.buy , myself , lots , of

3.OK , do , operation

4.Help , yourself , to

5.looked , over





八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com
如果觉得八年级英语第二十六单元A good doctor八年级英语教案-英语教案,试题,论文,听力不错,可以推荐给好友哦。

Tags:八年级英语教案,初二英语教案,八年级上册英语教案,新目标八年级英语教案,免费教案 - 英语教案 - 八年级英语教案

Copyright © 170yx.com. All Rights Reserved . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
作文教学, 小学作文教学设计, 初中作文教学, 小学作文教案, 初中作文教案, 中小学教育网