首 页 文档范文 教育文章 试题课件 作文网 语句大全 全部栏目 收藏本站
当前位置:乐教网教学文章免费教案英语教案七年级英语教案Where are you from?-Lesson 96

Where are you from?-Lesson 96

Where are you from?-Lesson 96为http://www.170yx.com整理发布,类型为七年级英语教案,本站还有更多关于初一英语教案,七年级下册英语教案,新目标七年级英语教案,免费教案 - 英语教案 - 七年级英语教案的文章。
Lesson 96教学设计示例(一)

  一、教学内容:

  通过大量的练习是学生巩固所学过的知识,熟练掌握一般现在时,以及英文书信的书写格式。

  二、教具

  录音机、磁带。

  三、课堂教学设计

  1. 学生作值日报告。

  2. 教师写出单词:ride, write, Friday让学生找出他们含有的共同的音素 /ai/。

  3. 教师总结板书/ai/ : ride, write, Friday. 再以同样的方式总结出:/i/, /ju:/, /u:/..

  4. 教师领读这些音标,使学生更好的掌握单词的正确发音。

  5. 学生听录音并跟读这些音标。

  6. 学生听第二部分录音并跟读。让他们用手势表示出重音和语调。

  7. 教师提出问题:Where is this postcard from? 并帮助学生回答I think it’s from…等等。然后再请学生以小组的形式对课本上的明信片进行问答练习。

  8. 教师播放第四部分录音,让学生做练习册第116页第3题。教师指导学生共同完成课后练习。

  9. 教师播放第五部分录音,学生合上书本听录音,然后跟读,教学词组make friends,然后让学生以自己的身份写一封回信,写在课本第七部分,同时复习明信片和信件的格式。

  10. 教师放第六部分录音,让学生听录音,反复跟读并完成书上的短文。然后以两人为一小组互相检查答案。

  11. 最后教师复习课本“复习要点24”中的内容,学生讨论并教师帮助学生解决可能出现的问题。向学生解释清楚一般现在时态的用法.

  12.教师布置课堂作业:(教师课根据具体情况而定)

  1.USA(完整形式)______________ 2.come from(近义词组)______________

  3.French(国家)______________  4.Englishman(复数)______________

  5.has(原形)______________   6.people(复数)______________

  7.teacher(动词)______________  8.Canada(国家的人)______________

   Answers: 1. the United States of America   2. be from   3. France   4. Englishmen   5. have   6. people   7. teach   8. Canadian

  13.再学生作完课堂练习后,教师总结元音字母i和u的发音:字母i在开音节中读/ai/,在闭音节中读/i/。字母u在开音节中读/ju:/,在闭音节中读/u://Q//u/.

  14.教师布置家庭作业:

  1.完成练习册里的所有习题.

  2.预习下一个单元.

  (此练习可根据学生的具体情况而定)

  Writhe on blackboard

Lesson 96

 i/ai/   ride, write      u/ju:/ student, Tuesday

 /i/    milk, swim       /u:/ blue, ruler

 igh/ai/ high, light      /Q/ run, jump

           /u/ put, full

  Exercises

  选择填空:

  ( ) 1. I learn English ______ my American friends.

    A. from   B. and   C. to   D. for

  ( ) 2. Tom, Jack and I ______ students.

    A. are all   B. all are   C. am all  D. all am

  ( )3. I know only _______Chinese.

    A. a few   B. few   C. little   D. a little

  ( )4.Are they ______ in the river?

    A. swim  B. swimming  C. swimming  D. are swimming

  ( )5. Lily and I ______at home.

    A. am staying  B. are staying  C. is staying  D. be staying

  ( ) 6. They often watch TV ______ Sundays.

    A. on   B. in   C. at   D. of

  ( )7.______are you doing? I'm doing my homework.

    A. Where   B. What   C. How   D. Who

  ( )8.______books do you have?

    A. How much  B. How many  C. How  D. What many

  ( ) 9. She ______ any friends.

    A. don’t have  B. has  C. doesn't have  D. not have

  ( ) 10. ______there ______water here?

    A. Is, some  B. Are, any  C. Are, a lot of  D. Is, much

  ( ) 11. Do you want ______shopping with me?

    A. go   B. going   C. to go   D. goes

  ( ) 12. I would like ______ .

    A. two pieces of breads    B. two piece of bread

    C. two pieces of bread    D. pieces of two bread

  ( ) 13. They often teach ______ Chinese.

    A. I   B. me   C. mine  D. my

   ( )14.______she have a ruler? No, she______.

    A. Does, does  B. Do, don't  C. Does, doesn't  D. Is, isn't

  ( ) 15. Whose books are these? They are ______.

    A. we    B. us   C. our   D. ours

  ( ) 16. Do they have ______friends? Yes, they ______.

    A. a lot, have  B. much, do  C. many, are  D. many, do

  ( ) 17. ______do you like China? ______.

    A. How, I like it very much  B. What, I like it a little

    C. How, The food      D. What, It's great

  Answers: 1.A 2.A 3.D 4.C 5.B 6.A 7.B 8.B 9.C 10.D 11.C 12.C 13.B 14.C 15.D 16.D 17.A


Lesson 96教学设计示例(二)

 Teaching Objectives

  The expressions of place.

 Main Points


Where are you from?-Lesson 96由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com

  New words: city, foreigner, city , word , well, why, English-speaking, letter

 Difficult Points

  How to use the Simple Present Tense correctly. And how to writer an English postcard correctly.

 Teaching Aids

  a tape-recorder, tapes,

 Teaching Procedure

 Step 1 Revision

  1. A duty report.

  2. Revise the words, expressions and the postcard from Lesson 95.

 Step 2 Word families

   let students read out these words, and pay more attention to the English pronunciation, or let students listen to the radio and repeat.

 Step 3 Stress and intonation

  1. Students listen and repeat.

  2. Get them to show the stress and intonation with gestures.

 Step 4 Guess and game

  1.have the students look at the postcard in the SB. Teacher ask: Where is this postcard from? Help the students to answer I think it’s from Sydney/ Paris/ Toronto. Now get the students to talk about the postcards.

  2.in pairs, have the students make their own postcards. Each pair should choose a place in China to draw their postcards of the same place. They do need to be from the same place..

 Step 5 Listen and answer

  1.have the students look at the table in Wb Lesson 96, Ex. 3 before playing the tape.

  2.help the students with the spelling of place names.

 Step 6 Prsentation

  1.teacher explain to students that E-mail is a way to talk to people from around the world. And ask Does anyone have e-mail? Do you e-mail people from other countries?

  2.have the students make up their own e-mail addresses. Encourage them to be creative.

 Step 7 Read

  1.give the students 3 minutes to skim. Then ask some students to give the main idea.

  2.have the students read the passage. Ask comprehension questions such as, How old is Jack? Where does Jack like? How many students are in his class? etc.

  3.have students read the text aloud together. Pay attention to pronunciation and intonationl.

 Step 8 Read and complete

  1.before playing the tape have the students fill in the blanks with the words they think. Then paly the tape and have them listen and change the words in the blanks if they guessed something.

  2.have the students discuss their first answers with the answers on the tape in groups.

  3.have the groups make a list of the words they think could be put in the blanks.

  4.at last teacher check the answer with the students.

 Step 9 Write

  Have the students write this letter as homework. And the next day teacher give the students a chance to read each other’s letters.

 Step 10 Checkpoint 24

  Go through Checkpoint 24 on the book and discuss any problems. Explain that the Present Indefinite Tense is used to give general information. And give some examples to students on the Bb.

 Step 11 Workbook

  Revise the map on the SB and do Ex.2., Ex 4.

 Homework

  Finish off the Workbook exercises.


Where are you from?-Lesson 96一文由3edu教育网www.3edu.net搜集整理,版权归作者所有,转载请注明出处!


Where are you from?-Lesson 96由www.170yx.com收集及整理,转载请说明出处www.170yx.com
如果觉得Where are you from?-Lesson 96不错,可以推荐给好友哦。

Tags:七年级英语教案,初一英语教案,七年级下册英语教案,新目标七年级英语教案,免费教案 - 英语教案 - 七年级英语教案

Copyright © 170yx.com. All Rights Reserved . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
作文教学, 小学作文教学设计, 初中作文教学, 小学作文教案, 初中作文教案, 中小学教育网